Terug naar overzicht

Fietsenkerkhof van Avans Den Bosch

Je kent het wel. Terwijl je naar Avans fietst, krijg je een lekke band. Omdat je de laatste vijfhonderd meter door de regen moet lopen, dump je je fiets gefrustreerd in een rek en besluit je na de colleges de bus te nemen. Die fiets pik je na het weekend wel op. Maar wanneer je zaterdag na het uitgaan naar huis loopt, biedt een junk je voor twee tientjes een nieuwe fiets aan. Je trouwe tweewieler op Avans ben je op slag vergeten.

Fietsenkerkhof

Iets soortgelijks (lees: zonder het Junk-gedeelte) heeft zich de afgelopen 29 keer afgespeeld. In de zomer besloten de conciërges alle wrakken te verzamelen. Het met een lint afgezette gedeelte in de fietsenstalling doet nog het meest denken aan een fietsenkerkhof. De ene fiets mist een zadel, de ander een voorwiel. Bij hoge uitzondering hangt hier en daar nog een velg boven de grond. Op elk frame ligt een laagje stof.

‘Ja, het is niet veel wat er tussen staat’, moet hoofdconciërge Frank de Bouwer bekennen. ‘Maar we willen de rechtmatige eigenaren toch de kans geven om hun fiets op te halen. De meeste fietsen staan hier overigens al jaren. Het wordt tijd dat we die ruimte kunnen gebruiken voor fietsen die nog wel worden gebruikt.’

Originele slot

Wie zijn in vergetelheid geraakte fiets alsnog wil ophalen, kan terecht in de fietsenstalling. Vergeet je sleuteltje niet, want alle tweewielers staan geparkeerd met hun originele slot. De deadline voor het ophalen van je fiets is 19 september. Die maandag gaan alle overgebleven fietsen naar de schroothandel. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?