Terug naar overzicht

Fontys neemt Avans P&A als voorbeeld

P&A werkt met sommige bedrijven uit de Human Resource-sector al jaren intensief samen. De bedrijven begeleiden Avansstudenten tijdens hun stage, leveren afstudeerplekken, geven gastcolleges en zijn betrokken bij een minor. ‘Na afloop geeft je elkaar dan een hand of een fles wijn en zeg je “Tot ziens”’, aldus opleidingscoördinator John Fahrenfort. ‘Maar we wilden kijken hoe we structureler met elkaar kunnen samenwerken.’

UWV en RAET

Die samenwerking werd gisteren door uitkeringsinstantie UWV regio Den Bosch en RAET, ontwikkelaar van software voor loon- en salarisadministratie, nog eens bevestigd met het ondertekenen van een convenant. Fahrenfort: ‘Dit is geen dichtgetimmerd contract, noem het vrijheid in gebondenheid. We proberen elkaar te versterken.’

De samenwerking tussen P&A en de beroepspraktijk is misschien wel de sterke kracht van de opleiding, bleek uit een anekdote van Fahrenfort: ‘Afgelopen week was ik bij het afscheid van een P&A-collega van Fontys. Die vertelde in zijn toespraak dat de die opleiding zich meer zou moeten spiegelen aan de P&A-opleiding van Avans. Met name van de sterke relatie met het beroepenveld konden ze wat van ons leren. Een mooier compliment kun je niet krijgen.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?