Terug naar overzicht

Gelukkig geen brand op Avans

Het alarm werd veroorzaakt door een automatische melder in lob E. Voor hoofdconciërge Frank de Brouwer is het gissen waarom het brandalarm afging: ‘Misschien heeft iemand er een aansteker onder gehouden of werd er gerookt. Maar voor hetzelfde geld, is de melder zelf kapot. Dat laten we nu controleren.’

Niet gehoord

Sommige mensen kregen overigens niks mee van de sirene. Zo bleef bij de Studenten Informatie Balie (SIB) iedereen op zijn plek zitten. De Brouwer: ‘Meerdere mensen hebben het alarm niet gehoord. Dat heeft te maken met het oude brandmeldsysteem. De afgelopen maanden zijn in alle ruimtes in het gebouw speakers geplaatst. We zijn nu bezig met de overgang naar een nieuwe brandmeldsysteem dat straks overal is te horen.’

Studenten die andere opmerkingen hebben over het brandalarm kunnen dit mailen naar Frank de Brouwer. ‘Want bij een echte ontruimingsactie moet alles natuurlijk goed verlopen.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?