Terug naar overzicht

Glas bier wordt duurder

Door de slechte oogst van dit jaar moeten bierproducenten per kilo graan meer betalen, zo meldt BNR Nieuwsradio. Dat slechte seizoen wordt veroorzaakt door enorme hitte, regen- en hagelbuien. Volgens de nieuwste cijfers is de voorraad maar genoeg voor 7,5 week van verbruik in Europa. Dat blijkt uit een rapport van het Productschap Akkerbouw.

Doorberekenen

‘Hoeveel een glas bier exact gaat kosten en wanneer we onze prijzen aanpassen, weten we niet’, zegt John-Paul Schuirink van Heineken. Vermoed wordt dat voor een fluitje bier in de kroeg gemiddeld geen 2,20 maar voortaan 2,40 euro moet worden betaald. Schuirink: ‘In de regel zullen we hogere grondstofkosten doorberekenen in de prijs van bier.’

Gulpener niet duurder

De Limburgse brouwer Gulpener heeft het slim bekeken. De bierproducent verbouwt zelf graan en is dus niet afhankelijk van de wereldmarkt. Voorlopig zal een flesje Gulpener daarom niet duurder worden, al sluit een woordvoerder een eventuele doorberekening van de graanprijs niet uit. De prijs moet volgens de bierbrouwer wel marktconform zijn. [MG]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?