Terug naar overzicht

Gratis films, piano’s en eten in Tilburg

Incubate is een festival met grotendeels onbekende bands en films, dat daarnaast ook een brug wil slaan naar het gewone publiek. Dit jaar doet de organisatie dat onder andere met het ‘Play me, I’m yours’ project van kunstenaar Luke Jerram. Hij heeft meer dan honderd piano’s beschilderd en geplaatst op diverse locaties in Tilburg en omstreken. Voorbijgangers kunnen de hele week een stukje pingelen als ze daar zin in hebben. Hier kun je zien waar de piano’s staan.

Eten!

Op zaterdag vindt een grootschalige Eat-In plaats op het Heuvelplein. De bedoeling is dat iedereen tussen 13.00 en 15.00 uur een eigen gerecht meeneemt en deelt met anderen.

In de Tilburgse Filmfoyer zijn de hele week gratis films te zien die een link hebben met muziek. Voordat de hoofdfilm begint, kun je kijken naar een film  gemaakt door een amateurregisseur.

KLF

Op vrijdag vindt een debat plaats in het Midi-Theater over de Do It Yourself-mentaliteit van hedendaagse en oude bands met onder andere de Amerikaanse journalist Michael Azzarad (bekend van zijn boek over Nirvana), de Brit Steve Ignorant (een van de oerleden van de punkband Crass) en Bill Drummond van de band KLF.

 

Daarnaast spelen de komende week in diverse Tilburgse cafés en zalen bands uit binnen- en buitenland. [AR]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?