Terug naar overzicht

‘Ik snap mensen met een Facebookleven niet’

Twitter lijkt zo ontzettend populair, maar dat blijkt bij de Nederlandse studenten helemaal niet zo te zijn. Uit een onderzoek van Studenticoos blijkt dat maar liefst 71 procent van de ondervraagde studenten helemaal geen gebruik maakt van Twitter. Ook Hyves heeft zijn beste tijd gehad. Slechts 3 procent bezoekt deze website. In totaal deden 1006 studenten aan het onderzoek mee.

Een Facebookleven

Van de studenten kijkt 26 procent op Facebook. Daarvan doet 65 procent dat zelfs dagelijks. ‘Ik heb wel een account, maar ik ben een beetje anti-Facebook’, zegt Stephanie, tweedejaarsstudent Technische Bedrijfskunde in Den Bosch. ‘Ik snap die mensen die een Facebookleven hebben echt niet. Die gaan al foto’s delen als ze in de kroeg zijn en hun eerste biertje nog niet eens besteld hebben. Maar ik moet zeggen dat Facebook handig is om aan vrienden van vrienden te vragen of ze mee gaan stappen.’

Maikel Peters tweedejaarsstudent Management, Economie en Recht in Den Bosch, is wat positiever. ‘Ik heb Facebook pas net dus ik weet er nog niet zoveel van, maar de eerste indruk is goed. Je kunt makkelijk met mensen in contact komen, de website ziet er netjes uit en voor bedrijven is het aantrekkelijk om er te adverteren. Ik ga het zelf gebruiken om te netwerken en om foto’s te delen.’

Punt heeft ook Facebook en Twitter dus vergeet je niet aan te melden. En Punt heeft een poll op de website geplaatst: ‘Welke social media gebruik je dagelijks?’ [HS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?