Terug naar overzicht

Integrale Veiligheid groeit uit zijn jasje

De IV-docenten zitten op elkaar gepropt in ruimte 61.111. Daar beklaagde docent Hans Broks zich maandag over tijdens een academieraadsvergadering van de Academie voor Technologie en Management (ATM). Integrale Veiligheid groeit: dit jaar starten weer ruim honderd eerstejaarsstudenten en de opleiding heeft voor het eerst een vierde jaar.

Ruis

En dus moeten er nieuwe docenten aangenomen worden en wordt de docentenruimte steeds krapper. Docent Broks: ‘Er werken nu vijftien mensen bij Integrale Veiligheid, vaak allemaal tegelijk. Er is geen frisse lucht en veel ruis, bijvoorbeeld doordat er overlegjes zijn en studenten komen binnen met vragen. Je bent genoodzaakt om thuis te gaan werken als je rustig en geconcentreerd wil werken.’

Het klimaat is ook bij lange na niet goed om in te werken, volgens Broks: ‘We hebben professionele metingen laten doen en het is in 61.111 gewoon standaard zo’n vijf, zes graden warmer dan de buitentemperatuur. Om te stikken zo warm.’

Onacceptabel

Op verzoek van de IV-docenten is een servicemanager van de Diensteenheid ICT en Facilitaire dienst (DIF) de situatie ter plekke komen bekijken en onderzoeken. Maar volgens docent Broks werden hij en zijn collega’s niet genoeg serieus genomen. ‘Dat is echt onacceptabel. We hebben serieuze suggesties gedaan voor oplossingen, bijvoorbeeld ruilen van plek met Starterslift, maar daar is gewoon niet naar geluisterd.’

ATM-academiedirecteur Harrie de Werd reageerde begripvol in de vergadering. Hij vindt het een vervelende zaak: ‘Ja, het ís een probleem, ik weet het. De dialoog met DIF op gang krijgen omtrent dit onderwerp blijft echter moeilijk. Ze verwijzen steeds weer naar de grote, op handen zijnde verbouwing van de Lovensdijkstraat. Ik zal het blijven aankaarten.’ [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?