Terug naar overzicht

Jonge ondernemers hekelen aanwezigheidsplicht

De groep bestaat uit 25 talentvolle ondernemers onder de 25 jaar – volgens tijdschrift Sprout de beste van hun generatie. De leden maken zich zorgen over het voornemen van het kabinet om het aantal contacturen in het hoger onderwijs te verhogen. In een brief aan minister Van Bijsterveldt van Onderwijs en minister Verhagen van Innovatie vragen zij om een ‘top-ondernemersregeling’: ‘Een soort topsportregeling met flexibele roosters en coaching’, zegt Jip Samhoud van de ‘25 onder de 25’.

Opleidingen weinig flexibel

Volgens hem zijn opleidingen weinig flexibel. Zelf stopte hij deze zomer met zijn opleiding aan de Universiteit Utrecht. 'Vorig jaar heb ik vijf vakken niet gehaald omdat ik in het buitenland zat. Als ze bij de opleiding wat minder star waren geweest, had ik het best kunnen halen en was ik niet gestopt.' Ook deeltijdopleidingen zijn volgens Samhoud geen oplossing.

De ’25 onder de 25’ vinden bovendien dat er in het hoger onderwijs te weinig is aandacht voor ondernemen. Samhoud: ‘Instellingen hebben niet alleen de taak om studenten op te leiden tot goede burgers en slimmere mensen. Ze moeten je ook voorbereiden op je toekomst. Daarom zou er bijvoorbeeld ook bij een studie rechten aandacht voor ondernemerschap moeten zijn.’

De studenten gaan binnenkort praten met minister Verhagen en staatssecretaris Zijlstra. [MdV/HOP]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?