Terug naar overzicht

Minimaal 32 uur werken voor stufi

Pvda-kamerlid Tanja Jadnanansing had staatssecretaris Zijlstra gevraagd om stagelopende studenten vrij te stellen van de werkplicht, maar die voelt daar niets voor.

32 uur per maand

Europese studenten in Nederland moeten in eerste instantie gebruik maken van studiefinanciering uit hun thuisland, schrijft de bewindsman aan de Tweede Kamer. Pas als ze 32 uur per maand werken, krijgen ze volgens Europese regels de status van ‘migrerend werknemer’ en kunnen ze aanspraak maken op studiefinanciering.

Wel wijst hij er op dat de Dienst Uitvoering Onderwijs een stage in bepaalde gevallen toch als werk ziet: als er een wettelijk arbeidscontract is en de student reële arbeid verricht tegen een normaal loon. [MdV/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?