Terug naar overzicht

Muziek kan niet zonder de beeldende kunst

Muziek en beeldende kunst hangen nauw met elkaar samen. Een videoclip, een platenhoes: ze helpen om muziek beter te kunnen verkopen. Zeker sinds het downloaden van muziek zijn intrede heeft gedaan is het belangrijk om er door middel van een nog mooiere cd- of platenhoes toch voor te zorgen dat de consument liever het album aanschaft.

Merchandising

Tijdens de expositie Eye Tunes wordt er werk getoond van kunstenaars die zich laten inspireren door muziek. Ook laat Stichting KOP werk zien dat merchandising verzorgt. Dat is het op een commerciële manier omgaan met de populariteit van filmsterren, muzikanten en helden uit strips om er winst mee te maken.

Verzonnen bandjes

De kunstenaars Eva van den Dungen, Michelle van Mil, Vrouw van Rinus en Yurr hebben allemaal gestudeerd aan de Academie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost. Eva van den Dungen en Yurr hebben allebei Grafisch Ontwerpen gestudeerd en maken voor de expositie fictieve platenhoezen voor verzonnen bandjes. Michelle van Mil en Vrouw van Rinus hebben Illustratie gestudeerd. Van hen is werk te zien dat merchandising verzorgt. Van Mil maakte onder andere tassen, T-shirts en een poster voor een VJ en Vrouw van Rinus heeft postkaarten getekend voor een rockband.

Eye Tunes opent vanavond om 20.00 uur en is te zien tot en met 6 november aan de Speelhuislaan 171 in Breda. [HS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?