Terug naar overzicht

Rupp op lijst invloedrijke figuren hoger onderwijs

Volgens ScienceGuide hielp Rüpp de bestuurscrisis binnen de perken te houden, maar zorgde hij er wel mede voor dat de HBO-raad nu voor een fundamentele reorganisatie en herdefinitie van zijn rol is geplaatst.

Offensief vanuit Brabant

Het overhandigen van het boek De kwaliteit van het hbo – reconstructie van een media-hype door de bestuursvoorzitter aan staatssecretaris Halbe Zijlstra ziet Science Guide als een teken dat het ‘hbo niet meer wilde wegkruipen in de hoek waar de slagen vielen. Het offensief vanuit Brabant is begonnen.’

Rüpp is de enige Brabander in de lijst van ScienceGuide die wordt aangevoerd door staatssecretaris Halbe Zijlstra. Andere personen in de lijst zijn Yvonne van Rooy, bestuurvoorzitter van de Universiteit Utrecht, Sander Breur, voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond en parlementariër Anne-Wil Lucas.  [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?