Terug naar overzicht

Scriptieprijs wordt Avans Afstudeerprijs

Voorheen werd deze prijs uitgereikt aan de student die de beste scriptie had geproduceerd. Omdat het aantal ingezonden scripties langzaam terugliep, kunnen dit jaar ook andere afstudeerwerken worden ingediend. De naam van de scriptieprijs is dan ook veranderd in Avans Hogeschool Afstudeerprijs. Het College van Bestuur wil hiermee de kwaliteit en het eindniveau van het onderwijs verhogen.

Procedure

Het indienen van afstudeerwerk kan tot uiterlijk 17 oktober 2011. Alleen de academies kunnen producties voordragen. Een speciale commissie zal uit alle inzendingen vijf afstudeerwerken selecteren. De winnaar van de afstudeerprijs ontvangt een geldbedrag van 1.500 euro. Ook worden er aanmoedigingsprijzen uitgereikt. Deze prijs is goed voor een bedrag van 150 euro. 

De jury, die bestaat uit deskundigen vanuit het beroepenveld, de wetenschap en het MBO, beoordeelt de vijf nominaties en wijst de winnaar aan. De andere vier nominaties ontvangen de aanmoedigingsprijs. De werken worden beoordeeld op toegankelijkheid voor het beroepenveld, oorspronkelijkheid, breedte en diepgang, samenhang tussen theorie en praktijk, praktische bruikbaarheid en het niveau. [MG]

Bekijk het reglement van de Avans Hogeschool Afstudeerprijs 2011.

Lees ook het eerder verschenen artikel:

Scriptieprijs: veel aandacht voor zorg 02-12-2010

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?