Terug naar overzicht

‘Weg met die rotzooi, ga lesgeven’

In de personeelskamer aan de Lovensdijkstraat 61 staat een volle doos met webkeys en de tekst ‘Vind je dit ook zo’n onzin? Deponeer hier je webkey en wij sturen ze terug.’

De webkeys zijn vanmorgen in de postvakjes van docenten van alle technische en ict-academies van Avans gestopt en zijn een promotionele actie van de projectgroep Virtualiseren. Stop de webkey in je pc en je bezoekt meteen de website http://www.virtualisereninavans.nl.

Onzinnig ding

‘Ik heb niks tegen het project Virtualiseren. Maar ik heb wel iets tegen de manier waarop het onder onze aandacht gebracht wordt’, zegt Robert Sijbrandi, docent bij de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu (ATGM) in Breda. ‘De webkey is een onzinnig ding. Dit geld hadden ze beter in het onderwijs kunnen steken. Ze hadden de website ook met een pop-up op de pc kunnen aankondigen, dat is gratis.’

‘Jullie hebben allemaal een webkey in je postvak ontvangen. Da's keifijn, want als je die op je computer aansluit en er op drukt dan ga je meteen naar de website Virtualiseren in Avans. Daar zaten wij natuurlijk allemaal op te wachten… Binnen een week liggen ze allemaal in de prullenbak. Met een paar collega's van de ATGM hebben we besloten dat het tijd wordt te protesteren tegen dit soort, in onze ogen, geldverspillende, absoluut niet duurzame acties van Avans’, schrijft Marjon Verhoeven, ook docent bij de ATGM in een mail aan haar collega’s.

Reguliere post

Volgens Sijbrandi zijn de extraatjes die docenten en medewerkers krijgen overbodig. ‘Neem de folder voor Professionaliseren die alle medewerkers met de reguliere post hebben ontvangen. Waarom hebben ze die niet gewoon intern in de postvakjes gelegd?’

Ook het Rode Boekje dat aan het begin van dit studiejaar werd verstrekt miste in ieder geval bij de ATGM zijn doel. ‘Mijn collega’s deden er niets mee. Dus ik heb ze maar ingezameld en mee naar huis genomen. Mijn kinderen gebruiken ze om in te kleuren’, vertelt Sijbrandi. Iets soortgelijks vertelt een collega-docent; ‘Mijn kleinkinderen waren er blij mee, maar ik kon er niets mee.’

Praat vijf minuten met de aanwezige ATGM-docenten en kreten als ‘wat moeten we met die overhead’ en ‘weg met die rotzooi, ga lesgeven’ komen voorbij. De meerderheid van de docenten steunt daarom de vandaag ontstane actie en heeft zijn webkey al in de bak gegooid.

Vijf cent te veel

Niet alleen in Breda zorgt de webkey voor ophef ook de Bossche informaticadocent Marco Huysmans is niet echt positief: 'Mijn collega zei het zeer treffend: "Om virtualisatie te promoten krijgen wij… een fysiek dingetje". Bovendien kom je soms op de verkeerde website terecht en op de Mac werkt het helemaal niet: het start de App Store op! Als dat ding vijf cent heeft gekost, is dat vijf cent te veel.' [AR]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

De tien geboden van Avans 29-08-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?