Terug naar overzicht

Auto wassen bij de supermarkt

Walhalla

Het kijkje in de supermarktkeuken begon in september al toen iedere groep studenten een filiaal van Hoogvliet, een supermarktketen die vooral in de Randstad is gevestigd, kreeg toegewezen. Aan de studenten de taak om te kijken wat er aan het assortiment of de winkelindeling kan worden verbeterd. En waar kun je dan beter inspiratie opdoen dan in het Europese walhalla van grootgrutters?

‘De supermarkten in Engeland liggen ver voor op die in Nederland’, legt docent Bart Biekens uit. ‘Je kunt heel makkelijke leningen afsluiten of een dierenverzekering kopen, maar ook het assortiment kant-en-klare maaltijden is bijvoorbeeld enorm. Bij Tesco kun je zelfs op de parkeerplaats je auto laten wassen terwijl je zelf boodschappen aan het doen bent.’

Niketown

Behalve supermarkten als Asda, Sainsburry en Waitrose, bracht de Bossche delegatie ook een bezoek aan Apple Store en Niketown. Biekens over laatstgenoemde: ‘Als je in Nederland een sportschoen nodig hebt, ga je naar de V&D waar ze 10 m2 aan sportschoenen hebben. Niketown bestaat uit vier etages met alleen maar spullen van dat merk.’

Volgens de docent gaat het bij Niketown allang niet meer om kopen van alleen een product: ‘Het is een beleving. Je kunt er een stukje rennen op een loopband of ze maken een afdruk van je voet, om te kijken welke zool het meest geschikt is. Ter plekke stel je vervolgens je eigen sportschoen samenstellen. Een bezoek aan zo’n winkel is geweldig om mee te maken. Daar krijg je altijd inspiratie van.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?