Terug naar overzicht

Avans participeert in Metal Valley Drunen

Metal Valley is gevestigd in Drunen op het terrein van onder andere het oude Lips (nu Wärtsilä) en LDM. Het doel is de innovatiekracht van de Brabantse metaal- en machine-industrie te versterken, om zo uiteindelijk de werkgelegenheid in de regio voor de toekomst te behouden en economisch egroei te waarborgen. Op dit moment is meer dan 30% van de industriële werkgelegenheid in Brabant gerelateerd aan metaal, met een stevige concentratie basismetaalbedrijven in Noordoost- Brabant.

Life Sciences en Biobased

‘Je kunt de participatie van Avans in Metal Valley vergelijken met wat we van plan zijn in Oss op het gebied van Life Sciences’, legt Paul Rüpp, voorzitter van het College van Bestuur uit. ‘Met dat verschil dat de plannen voor Metal Valley al in een verder stadium zijn.’ Ook de plannen rondom de Biobased economy in Bergen op Zoom zijn vergelijkbaar met Metal Valley. [AR]

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Avans naar Life Sciences Park Oss 07-07-2011  

Kijken naar mogelijkheden biobased 27-01-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?