Terug naar overzicht

Conferentie over geweld(dad)ige vaders

Deze masterclass heeft het afgelopen half jaar gelopen op Avans, vanuit het lectoraat ‘Huiselijk geweld en hulpverlening in de keten’. De slotconferentie op 1 november vindt plaats in Den Bosch en duurt de hele ochtend. Inhoudelijk staan de plegers van huiselijk geweld deze ochtend centraal. Zij kunnen, naast geweldplegers, ook vaders zijn: hoe kunnen zij, na het geweld tegen partner of kind, de vaderrol weer opnemen?

Caring Dads

Gastsprekers op deze conferentie zijn Frank Buffing, psycholoog en behandelaar bij psychiatrisch centrum De Waag in Utrecht en gespecialiseerd in de behandeling van vaders en hun kinderen. Verder komt de Britse Dermot Brady, coördinator van het programma Caring Dads in Engeland. Lector Sietske Dijkstra zal de gastsprekers inleiden.

De slotconferentie is daarnaast bedoeld om de deelnemers aan de masterclass de gelegenheid te bieden hun eindproduct te presenteren. Een driekoppige ‘jury’ van mensen uit het werkveld beoordeelt de producten en het winnende eindproduct ontvangt een prijs.

De conferentie is in principe bedoeld voor genodigden. Kijk voor meer informatie op de website van het Expertisecentrum Veiligheid. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?