Terug naar overzicht

Dj Biggi draait voor Bredase donoren

Van maandag 17 tot en met zondag 23 oktober is het Donorweek . Nederland staat dan in het teken van transplantatie van orgaan- en weefseldonatie. Daarmee hopen het Amphia Ziekenhuis, scholengemeenschap Prinsentuin Breda en Donorvoorlichting van de Nederlandse Transplantatie Stichting te bereiken dat meer mensen zich aanmelden als donor.

Breda heeft veel donoren

Donderdagavond is er in Breda een muziekprogramma, vooral gericht op de jeugd. Vanaf 19.00 uur zijn er op de Grote Markt optredens van Krystl en DJ Biggi. Ook is er die avond een Mystery Act.  De organisatie heeft voor Breda gekozen, omdat een hoog percentage van de inwoners er is geregistreerd. 49 procent van de mensen heeft aangegeven donor te willen zijn. Daarnaast ligt de stad in Brabant, de provincie van Nederland waar de meeste donoren zijn.

Stap om ja te zeggen groot

‘We richten ons nu meer op de jeugd, omdat het daar nog goed onder de aandacht gebracht moet worden’, zegt evenementenorganisator bij Avans Dennis van Kinderen. ‘Het leeft wel bij deze groep, maar de stap om echt ja te zeggen op de vraag of je donor wilt worden, is voor veel jongeren nog te groot. Met het muziekprogramma willen we natuurlijk ook bereiken dat het gewoon een gezellige en feestelijke avond wordt. Voor de mensen die willen komen, hebben we een Facebookpagina waar je kunt aangeven of je aanwezig zult zijn of niet. [HS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?