Terug naar overzicht

Einde maken aan toegankelijkheid hbo

Dat zegt voormalig HBO-raadvoorzitter Doekle Terpstra, nu voorzitter van Hogeschool Inholland, in een interview met Folia , het magazine van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam.  

Basiskwaliteit niet op orde

Hij erkent dat de basiskwaliteit bij Inholland nog altijd niet op orde is, doelend op het lesrooster, de ict-infrastructuur, de examencommissies en de manier waarop docenten hun lessen voorbereiden. Maar hij voegt eraan toe dat dit voor andere hogescholen ook geldt: 'Daar ben ik van overtuigd.'

Het grote probleem van hogescholen is dat ze, onder druk van de overheid, te groot gegroeid zijn, denkt Terpstra. Dat ging ten koste van de kwaliteit. Vandaar dat hij van Inholland een kleiner, meer selectieve hogeschool wil maken. 'Die enorme toegankelijkheid van het hbo, daar gaan we paal en perk aan stellen.'

Hij hoopt dat de Hogeschool van Amsterdam, die door de terugloop bij Inholland meer eerstejaars trekt, straks niet dezelfde kwaliteitsproblemen krijgt. [HC/HOP]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?