Terug naar overzicht

Frauderende hoogleraar krijgt 24 uur

De voorzitter van de commissie die onderzoek doet naar Stapels Groningse periode, Ed Noort, heeft dat gezegd, schrijft de Groningse Universiteitskrant. De commissie stuurt vandaag haar bevindingen naar het universiteitsbestuur van Tilburg en naar voorzitter Pim Levelt van de overkoepelende onderzoekscommissie.

Fraude

Begin september werd sociaal psycholoog Diederik Stapel ontslagen door de Universiteit van Tilburg. Voormalig KNAW-president Pim Levelt werd gevraagd om de fraude in kaart te brengen. Omdat ook twijfels rezen over Stapels eerdere publicaties, werden ook in Amsterdam en Groningen commissies ingesteld om na te gaan welke onderzoeksdata Stapel verzonnen had.

De commissie Levelt zal alle conclusies samenvoegen in één rapport dat maandagmiddag wordt gepresenteerd. [MdV/HOP]

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?