Terug naar overzicht

Geen finale voor Avanscabaretier

Het was een bittere pil voor het Brabantse viertal. Vooraf was Matthias Tuns, eerstejaars kunststudent in Breda, nog vol bravoure: ‘We hebben onze concurrentie gezien tijdens de try-outs, ik geef ons een grote kans. Als we de finale niet halen, hebben we denk ik iets fout gedaan. Als we goed spelen, slaan onze sketches namelijk altijd wel aan bij het publiek.’

Tjokvol

Jeroens Clan kwam vorige week woensdag in actie tijdens de eerste halve finale. Hun voorstelling in een tjokvolle Stadsschouwburg in Groningen ging goed volgens de mannen: ‘Hier hebben we de afgelopen weken keihard voor gerepeteerd. Dat heeft echt zijn vruchten afgeworpen. Het ging goed vanavond.’

Desondanks zat een finaleplaats er uiteindelijk niet in voor het cabaretkwartet. Ze werden ondermeer afgetroefd door Hinke Schipper. Deze student Nederlandse taal en Cultuur in Groningen, kroonde zich uiteindelijk tot winnaar van het festival. Ze eiste zowel de juryprijs als de publieksprijs op. [CT]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Komt nieuwe Vliegende Panter van Avans? 17-10-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?