Terug naar overzicht

Na New York nu ook Occupy Tilburg

‘Tijd om te laten zien dat de Occupy-potesten niet alleen de grote steden bereiken. Ook Tilburg gaat meedoen in het wereldwijde protest tegen de inhaligheid van het bedrijfsleven’, zegt organisator Peter Storm in het Brabants Dagblad.

Hebzucht

De Occupydemonstranten protesteren tegen de hebzucht van Wall Street en andere grote financiële instellingen. De hebzucht in de financiële sector beschouwen zij als een van de belangrijkste oorzaken van de financiële crisis waarin de wereld sinds 2008 terecht is gekomen. De beweging wordt gevoed door een sterk gevoel van onbehagen over de bestaande economische ongelijkheid in , de afbraak van sociale en economische verworvenheden en de onzichtbare macht van het multinationale bedrijfsleven over de politieke besluitvorming.

Via onder andere Twitter wordt iedereen opgeroepen om zaterdag 29 oktober vanaf 12.00 uur actie te voeren op het Willemsplein.

Acties

‘We gaan in de lijn van de andere protesten in elk geval proberen een kamp op te zetten. In de loop van de week weten we wat voor soort acties we verder nog gaan ondernemen’, aldus Storm in het Brabants Dagblad. Volgens de Tilburger zouden zich al enkele tientallen mensen hebben aangemeld en verwacht hij met zo'n honderd man zaterdag het plein te bezetten. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?