Terug naar overzicht

Open dagen deugen volgens Avansstudent

‘Hbo-student voelt zich verkeerd voorgelicht’. Zo luidde de titel van een artikel dat afgelopen maandag in de gratis krant Spits verscheen. Daarin stond onder andere dat 65 procent van hen vindt dat hij of zij onjuiste informatie heeft gekregen over de opleiding. Volgens veel van deze studenten doet de opleiding zich op de open dag leuker voor dan zij in werkelijkheid is. Punt vraagt zich nu af of de open dagen van Avans wel deugen.

Bossche student geeft Spits ongelijk

De meeste studenten die we spraken in het gebouw in Den Bosch zijn het niet eens met wat er in Spits wordt beweerd. ‘Tijdens de open dag werd gewoon verteld wat de opleiding inhoudt’, zegt tweedejaarsstudent Technische Bedrijfskunde Melvin Peemen. ‘Ze zeiden dat de opleiding heel breed is en dat blijkt ook zo te zijn. Wat ze alleen niet vertelden, is dat we van elk aspect maar weinig leren. Maar dat kun je verwachten van een brede opleiding.’

'Student moet beter zijn best doen'

Ook de vierdejaarsstudenten Civiele Techniek Remco van Nistelrooij en Remco van Osch zeggen dat niet alleen de open dag bedoeld is om studenten voor te lichten. ‘Ik vind dat studenten zelf beter hun best moeten doen bij het maken van hun studiekeuze’, zegt Remco van Nistelrooij. ‘Er is genoeg informatie beschikbaar over opleidingen en je kunt ook meedoen aan meeloopdagen. Een student die de verkeerde keuze heeft gemaakt, heeft daarin zelf ook schuld.’ [HS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?