Terug naar overzicht

Studenten BE onderzoeken windturbines


Hazeldonk

Breda wil graag windturbines realiseren op bedrijventerrein Hazeldonk, ten zuiden van de stad, tegen de Belgische grens aan. Aan de Belgische kant van de grens staan al een aantal windmolens. Vier groepjes Bedrijfseconomiestudenten zijn nu bezig een analyse te maken voor de gemeente Breda. De studenten houden de financieel-economische gevolgen van de vier beschikbare scenario’s kritisch tegen het licht.

Het is de eerste keer dat de gemeente Breda Avansstudenten inzet om een concreet duurzaamheidsvraagstuk te bekijken. ‘Het onderzoek wordt gedaan in het kader van het blok Financial Performance’, vertelt begeleidend docent René-Pascal van den Boom. ‘Normaal zitten in dat blok projecten gebaseerd op een nepcasus of een casus uit een stagebedrijf. Nu kwam via de contacten van lector Hessel Abbink Spaink deze mooie praktijkopdracht binnen.’

Advies

Na de herfstvakantie presenteren de studenten hun onderzoeksresultaten aan de gemeente Breda. Van den Boom: ‘De studenten komen samen tot één advies voor de gemeente, welk scenario het beste is. Maar het financiële plaatje is natuurlijk maar één aspect van het geheel. Hopelijk draagt ons advies wel bij aan de uiteindelijke beslissing.’ [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?