Terug naar overzicht

Vitale Avansers doen mee aan Singelloop

Het evenement beleefde alweer zijn 26e editie. Ondanks de hoge temperatuur verschenen er veel lopers aan de start. Ze konden kiezen uit de afstanden 5, 10, 15 of 21 km (de halve marathon). Vooraf had de organisatie meermaals gewaarschuwd voor de warmte. Extra maatregelen waren genomen in de vorm van waterposten en sproeiers. Lopers werd ontraden om keihard voor het breken van persoonlijke records te gaan.

Koud biertje

Door het goede weer barstte de stad niet alleen uit haar voegen door de lopers, ook toeschouwers waren volop aanwezig, veelal met een koud biertje in de hand. Op sommige plekken in de stad deden de feestmuziek en de vele buitenbars eerder aan carnaval of het Breda Jazz Festival denken dan aan een sportief evenement.

Ook een tiental Avansmedewerkers deed zondag de sportschoenen aan om zich in het zweet te werken. Maurice van Haperen en Jolanda van Houten, docenten van de Academie voor ICT en Business (AIB) in Breda, liepen samen mee aan de 10 km. Van Houten: ‘Het waren tien lange kilometers, maar het ging goed. We hadden wel last van het warme weer, maar we hebben hem allebei uitgelopen.’

Schaatsen

Persoonlijke records zijn er niet gebroken. ‘Het streven was uitlopen en dat is gelukt!’, lacht Van Houten. ‘Dankzij sponsoring van Avans Vitaal kregen we de inschrijfkosten vergoed en liepen we in mooie Avans-sportshirts. Dit was de tweede keer dat we met collega’s liepen. Maurice en ik zijn actieve sporters; ik fiets en spin veel. De AIB is sowieso een erg sportieve academie: regelmatig plannen we sportieve uitjes. Binnenkort gaan we weer schaatsen.’

Van Houten hoopt dat volgend jaar meer Avansmedewerkers meedoen. ‘Dan kunnen we met Avans Vitaal eens écht een bedrijventeam vormen en zo als groep meedoen aan de bedrijvenloop. Het is goed dat een werkgever sport stimuleert: daar moeten meer mensen gebruik van maken.’ Volgend jaar is de Bredase Singelloop onderdeel van de Avans200-jubileumweek. [LJ]

 

Lees meer over de Bredase Singelloop in de rubriek Sport in Punt02. Vanaf 13 oktober in de bakken en online!

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?