Terug naar overzicht

Woensdag nieuwe Tilburgse stapavond

Deze zomer besloot de Tilburgse gemeenteraad om de openingstijden in het centrum te verruimen. Voorheen mochten de kroegen alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag tot vier uur ‘s ochtends open blijven, dat  mag nu iedere nacht.

Nachtleven

Het Brabants Dagblad constateert dat er ook op woensdag van alles te beleven valt in het Tilburgse nachtleven. ‘Het vooruitzicht van de collegebanken of kantoor op de donderdagochtend, schrikt een grote groep stappers niet langer af. De woensdagavond mag zich sinds kort rekenen tot een volwaardige uitgaansavond’, zo meldt de krant.

Kritiek

Er is wel een puntje van kritiek vanuit de horeca: ‘Het enige waar ik kritiek op heb, is het vensteruur: na drie uur mogen we niemand binnenlaten. Dat was een wens vanuit de bewoners om de overlast wat meer te spreiden, maar de praktijk wijst uit dat tussen drie en vier veel stappers toch al naar huis gaan. Dan kun je evengoed late stappers binnenlaten en onrust voorkomen door ze niet aan de deur te weigeren.’ Zo vindt Alex Boonman, eigenaar van café Bolle en café Brandpunt. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?