Terug naar overzicht

Zijlstra: ‘Wie steekt zijn nek uit?’

Veranderingen werken het best als ze van onderop komen, schrijft Zijlstra vandaag in een opiniestuk in de Volkskrant. Hij roept instellingen op om de hakken niet bij voorbaat in het zand te zetten als ze het niet eens zijn met alle details van zijn verbeterplannen.

Psychische druk docenten

Hij hekelt de Algemene Onderwijsbond, die waarschuwt dat de psychische druk op docenten te groot wordt als zij harder op prestaties worden afgerekend. ‘Want over het einddoel zijn we het volgens mij allemaal eens. We doen dit omdat we onze kinderen goed onderwijs gunnen.’

Blij is Zijlstra met de ‘mooie voorzet’ van Fontys Hogescholen. Die maakte vorige week onder meer bekend dat het aantal contacturen naar twintig per week moet en dat docenten minimaal het rapportcijfer zeven moeten krijgen van hun studenten. [HC/HOP]

In Punt01 reageert Avansvoorzitter Paul Rüpp op de plannen van Zijlstra.

 

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?