Terug naar overzicht

Zwaar programma voor verpleegkundigen

Excellente studenten

‘Het is wel een zwaar programma’, legt docent Anouk van Lange van de Academie voor Gezondheidszorg uit. ‘De mbo-studenten volgen tegelijkertijd hun laatste jaar op het ROC en zijn al bezig met niveau 5 -vakken op Avans. Daarnaast werken ze nog 28 tot 32 uur bij een van de ziekenhuizen.’ Alleen excellent mbo-studenten komen daarom in aanmerking voor het traject.

Die ziekenhuizen, het Bossche Jeroen Bosch en de Tilburgse ziekenhuizen Elisabeth en Tweesteden zijn daarom nauw betrokken bij het traject. ‘Het is uniek voor Nederland’, zegt Van Lange. ‘Maar het diploma is wel branchespecifiek voor het ziekenhuis.’ In september is de eerste groep van negen mbo-studenten gestart. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?