Terug naar overzicht

22 Teams strijden met Lego

Zoals ieder jaar werd de Regiowedstrijd van de First Lego League gehouden in het gebouw van Avans aan de Hogeschoollaan in Breda. 22 Teams van verschillende middelbare scholen streden om een plaatsje in de Beneluxfinale in Eindhoven. ‘Het is supergezellig’, zegt Fabian Bakkerus van het Juvenaat uit Bergen op Zoom opgewekt. ‘We staan er goed voor. We hebben twee teams: Food on the Move, daarmee zijn we nu eerste, en Fast Food, nummer vier.’

Eten

Het thema van dit jaar was Food Factor. De scholieren moeten een computertje programmeren en er een robot omheen bouwen. Daarmee moeten ze missies uitvoeren die allemaal te maken hebben met de veiligheid van voedsel. ‘Op het wedstrijdparcours liggen bijvoorbeeld allemaal kleine Legofiguurtjes van eten’, zegt presentator Thomas Kamp. ‘De robot moet die boodschappen oppakken en op tafel leggen. Als het ernaast valt krijgt het team minpunten, omdat het eten dan vies wordt. Het idee achter het thema is dus dat er veilig met eten wordt omgegaan.’

Studiepunten

Voor Avansstudenten die meehielpen was het ook een leuke ervaring. ‘Het is leuk om al die blije kinderen zo enthousiast te zien’, zegt de Tilburgse tweedejaarsstudent Technische Bedrijfskunde Guus Huybers. ‘En we verdienen er natuurlijk studiepunten mee.’ [HS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?