Terug naar overzicht

AIB wil talenten met praktijkervaring

We Share Talent is een netwerk dat zorgt voor uitwisseling van talenten van verschillende bedrijven en instellingen. Hiervoor organiseert zij allerlei bijeenkomsten. Dinsdag 22 november kwamen een aantal mensen van de onderneming om de tafel zitten met onder andere de directie en docenten van de AIB en met mensen van grote bedrijven zoals Essent, Sligro en TCN Vastgoed. Als twee  bedrijven hun talenten uitwisselen, moeten beiden een bedrag (fee) betalen aan We Share Talent in ruil voor de bemiddeling.

Kansen voor Avans

‘Als AIB zien wij zeker het nut van samenwerking met We Share Talent’, zegt directeur van AIB Petra Koenders. ‘Wij kunnen als academie de fee aan We Share Talent echter niet betalen omdat we geen commerciële instelling zijn. Daarom moeten we aan het bedrijf met wie we een talent uitwisselen vragen of het ons deel aan We Share Talent wil afdragen. We betalen natuurlijk wel gewoon voor de dienst die het talent ons levert.’

‘Als heel Avans met We Share Talent in zee wil gaan, kan de fee wel betaald worden’, aldus Koenders. ‘Dan pas kan het bemiddelen echt beginnen en zijn er talloze kansen voor Avans. We kunnen in het onderwijs altijd wel wat praktijkervaring gebruiken.’ [HS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?