Terug naar overzicht

Avans koploper in gebruik wifi

Record

Steeds meer studenten en medewerkers werken op een laptop, hebben een iPad of een andere tablet, of koppelen hun smartphone aan de wifi van Avans. Het draadloze netwerk in de Avansgebouwen wordt dus steeds intensiever gebruikt. Waren er in 2009 nog tweeduizend gelijktijdige gebruikers, dat aantal is in 2011 meer dan verdubbeld.

‘Zoals verwacht zijn we dit najaar over de vijfduizend gegaan’, vertelt ict’er Kees Pronk. ‘Op een dinsdagochtend in een drukke lesweek hebben we laatst bijna 5.200 gelijktijdig gekoppelde apparaten gemeten.’ De ict-collega’s monitoren de gebruikerscijfers nauwkeurig en volgen bovendien ook wat andere scholen doen.

Helpdesk

Pronk: ‘Als je dan rondkijkt in hbo-land dan is Avans de koploper of in ieder geval één van de koplopers in Nederland. Ja, daar zijn we wel trots op. Wij proberen steeds naar de gebruiker te luisteren. We gebruiken bijvoorbeeld ook Twitter (@rovinguser) als een soort online helpdesk: zodra er ook maar ergens een klacht wordt getwitterd, gaan we daarmee aan de slag.’ [LJ]

Zie ook het eerder verschenen artikel:

Betere wifi in de Avansgebouwen 24-08-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?