Terug naar overzicht

Avanscateraar wint ‘Gouden Dienblad’

Zelf een Fair Trade menu maken

De prijs het ‘Gouden Dienblad’ hoort bij de campagne Fairtrade@Work die dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd door Max Havelaar. Met de campagne worden bedrijven in Nederland opgeroepen om deze week een originele Fair Trade activiteit te organiseren en dat is Sodexo goed gelukt.

Van de 3.300 inzendingen waren de cateraar en de Brabantse koekfabrikant Hoppe de winnaars. In 800 bedrijfsrestaurants van Sodexo, waaronder de kantines van Avans, liggen deze week speciale receptkaartjes. Zo kan iedereen thuis zelf een Fair Trade menu maken.

‘We zijn erg blij met deze prijs’, zegt Sodexobedrijfsleider van Avans Breda, Inge Jacobs. ‘Sodexo laat op deze manier zien dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor de maatschappij.’ Kok Rien van der Krabben is ook enthousiast. ‘Ik vind het super leuk om bezig te zijn met Fair Trade producten. Het is ook erg belangrijk en ik merk dat iedereen er steeds meer mee bezig is. Ik luisterde vanochtend naar BNR radio en daar hoorde ik dat een journalist met een vrouw bewust boodschappen ging doen. Je kunt voortaan overal aan komen als je alles Fair Trade wilt.’

In de kantine van Avans Breda is voor de campagne de fruithoek omgebouwd tot een Fair Trade hoek. Er zijn deze week Fair Trade chocoladerepen, smoothies en sapjes verkrijgbaar. ‘We hebben nog meer producten die standaard in het assortiment zitten’, zegt Jacobs. ‘Het zoete broodbeleg, de koffie en de bananen zijn altijd Fair Trade.’

De cateringkoffie komt van…

Met de koffie is iets speciaals. Hij is van Douwe Egberts ‘Good Origin’ en als je de datum die op de verpakking staat, invult op de website: www.douwe-egberts.com/goodorigin kun je kijken van welke boer de koffiebonen komen. Punt heeft gekeken waar de koffie eigenlijk vandaan komt die je uit de automaten van de Avanskantines tapt. Hier kun je kijken wie de boer is van wie jij de koffie drinkt. [HS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?