Terug naar overzicht

Avansstudent in de race voor Miss Plussize

Waarom doe je mee aan deze missverkiezing?

‘Het begon allemaal acht jaar geleden in Rijswijk. Ik ging met mijn moeder naar de Grote Maten Beurs: een jaarlijks uitstapje voor ons want toen was het nog heel moeilijk om kleding in grote maten te vinden. Via deze beurs wordt ook de verkiezing georganiseerd.’

Waarom neem je nu pas deel?

‘Al jaren bezoek ik de missverkiezing. Dit jaar heb ik eindelijk de stap durven zetten om ook daadwerkelijk mee te doen. Ik wil nu óp de catwalk staan in plaats van ernaast.’

En nu ben je de eerste ronde doorgekomen…

‘Hartstikke goed voor mijn ego! Nu ik zover ben gekomen, ga ik er ook helemaal voor. Er zijn van de tachtig nog veertig dames over, daarvan worden er twaalf geselecteerd tijdens de castingdag aanstaande vrijdag.’

Hoe ga je je voorbereiden op de castingdag?

‘Ik ga nog even naar de kapper. Maar ik heb nog geen flauw idee wat ik aan moet trekken. Mijn klerenkast is enorm groot en goed gevuld, dat maakt kiezen alleen maar lastiger.’

Nog even oefenen op je catwalkloopje?

‘We worden gedurende de dag gescreend op drie onderdelen: we moeten een fotoshoot doen, een catwalk lopen en de jury te woord staan. Ik voorzie geen problemen, maar op mijn loopje moet ik nog even oefenen.’

Ben je niet onzeker?

‘Helemaal niet. Ik vind dat ik een leuke, positieve uitstraling heb en zolang ik niet van de catwalk val, zal het wel goedkomen.’

Hoe schat je je kansen in?

‘Best hoog. Alle deelnemers zijn lid van een groep op Facebook, dus ik heb mijn concurrentie al mogen aanschouwen. Ik loop nog niet naast mijn schoenen, maar als ik finalist ben op 25 maart ga ik voor de titel.’

Altijd gedroomd van een modellencarrière?

‘Nee, dat nou ook weer niet. Ik vind het heel leuk om hieraan mee te doen, toch liggen mijn dromen ergens anders. Liefst zou ik een eigen bedrijf beginnen in grote maten kleding.’

Teleurgesteld als je niet wint?

‘Als ik naar de finale ga, hou ik er een op maat gemaakte galajurk aan over. Dat is al heel wat waard, want ik vind natuurlijk nooit een mooie jurk in mijn maat. Deelname is al een ervaring op zich. Misschien kan ik nog een boodschap overdragen, maar ik ga er vooral van genieten.’

Wat voor boodschap?

‘Heel cliché: het is makkelijk om mensen op hun uiterlijk te beoordelen, maar uiteindelijk draait het om het innerlijk.’

En wat zijn je laatste woorden?

‘World peace natuurlijk, haha!’ [SD]

Wil je meer weten over de verkiezing? Kijk op de website

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?