Terug naar overzicht

Den Bosch krijgt Social Media Club

Vlieg in wc-pot

Sinds de komst van Holle Bolle Gijs hoeft het Eftelingpersoneel nauwelijks nog papiersnippers van de grond te rapen. Nog een voorbeeld: De oer-Hollandse vlieg in de wc-pot, die mannen helpt bij het spetterloos legen van de blaas. Conclusie, zodra iets in een spelvorm wordt gegoten, kun je het mensen heel makkelijk aanleren. Gamification heet dat met een duur woord.

Het is een van de onderwerpen waar Sander Hoeken, van het innovatieve bureau Infocaster, tijdens zijn presentatie op inhaakt. Hij vertelt hoe gamification en social media door bedrijven kan worden ingezet als marketingsinstrument. Het bedrijf Kittyhawk, dat eveneens een presentatie verzorgt, is vooral gespecialiseerd in interactie. Oftewel, hoe betrek je je doelgroep bij je bedrijf? En hoe kun je die doelgroep via Facebook en consorten laten meedenken over je product?

Interactie leuker

Tim Hendriks, student Advances Business Creation in Den Bosch, richt zich vooral op het gebruik van social media en interactie in het onderwijs. Feit is dat interactieve colleges door studenten veelal als leuker worden bestempeld dan de lessen waarin een docent als enige aan het woord is. Tim vertelt verder over het sociale platform dat hij voor zijn opleiding aan het ontwerpen is.

Behalve de rits gastsprekers zullen er op de Social Media Club 073 ook mensen uit het bedrijfsleven aanwezig zijn. Ideaal voor studenten om zich naar een stageplaats te netwerken.

Gratis aanmelden

Social Media Club 073, dat wordt georganiseerd door Bossche studenten van de minor Marketingcommunicatie, start woensdag 9 november om 19.15 uur. Het event vindt plaats in het Atrium op Avans Hogeschool in Den Bosch. Aanmelden is gratis en kan tot zondag 6 november via www.smc073.nl. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?