Terug naar overzicht

Fotoboek voor prinses Maxima

Vorige week maandag deed de prinses het befaamde Eindhovense designevenement een dagje aan. Ze bezocht diverse exposities. Eindhovenaar Kaspar van Leek wist op de looproute van de ene naar de andere locatie even de aandacht te trekken van de prinses. Hij bood zijn boek cadeau aan en de prinses nam spontaan even de tijd voor hem. Dit tot grote vreugde van de kunststudent.

Staat binnen de stad

Het boek, Een staat in een stad, gaat over de oorsprong van het bedrijf Philips en zijn invloed op Eindhoven. Met foto’s, kaarten, teksten en infographics gaat Van Leek in 124 pagina’s in op de wijze waarop Philips ‘een staat heeft gesticht binnen de stad Eindhoven’.

De Dutch Design Week is ondertussen afgelopen, maar het boek van Van Leek is nog te bestellen voor 19,95 euro via de website van het ontwerpbureau van Kaspar van Leek (en zijn compagnon Niels van Swaemen): shockontwerp.nl. [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?