Terug naar overzicht

Kunstgebouw Den Bosch heropent officieel

Om 11.00 uur begint de ceremonie in de Keramiekwerkplaats van het kunstgebouw aan de Onderwijsboulevard met een welkomstwoord van Marja Kamsma van het College van Bestuur van Avans. Beeldend kunstenaar Jasmin Djerzic, afgelopen zomer afgestudeerd aan AKV|St. Joost en winnaar van de Breda Art Award 2011, presenteert hierna een bijzonder keramiekproject.

Nieuw dak en vloer

Vervolgens kunnen de genodigden, onder begeleiding van adjunct-directeur René Bosma, een rondleiding krijgen. Het gebouw is vooral bouwtechnisch verbeterd. Het dak is vernieuwd, er is een nieuwe vloer en het complete luchtbehandelingsysteem is aangepakt. Dat was hard nodig om het klimaat in het gebouw werkbaar te houden. Ook de toiletten en de brandbeveiliging zijn aan bod gekomen.

AKV|St. Joost heeft zo’n vierhonderd genodigden gevraagd om de feestelijke heropeningsceremonie bij te wonen. Buurtbewoners, externe relaties (zoals de Bossche musea), alle academiedirecteuren van Avans en ook de bedrijven die gewerkt hebben aan de renovatie zijn uitgenodigd.

Open dag op heel Avans

Overigens heeft niet alleen de kunstacademie in Den Bosch zaterdag open dag. Alle Avansgebouwen openen van 10.00 tot 15.00 uur hun deuren voor potentiële nieuwe studenten. Kijk hier op de website van Avans voor meer info. [LJ]

Meer foto’s op de Facebook-pagina van Punt!

Zie ook de eerder verschenen artikelen:

Bossche verbouwing bereikt hoogtepunt 24-06-2011

AKV-gebouw Den Bosch half juni dicht 28-03-2011

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?