Terug naar overzicht

Met de monorail naar Avans Breda?

In zijn strijd tegen de toenemende verkeersdruk in Breda denkt Willems na over de introductie van een nieuwe vorm van openbaar vervoer: Ultra Personal Rapid Transit, oftewel Ultra PRT. Dat is een soort betonnen busbaan waarover kleine elektrische wagentjes rijden. In de karretjes kunnen maximaal zes mensen.

Heathrow

Op dit moment loopt er een haalbaarheidsonderzoek naar dit volledig geautomatiseerd individueel systeem voor personenvervoer, zo meldt BN De Stem . Op het Londense vliegveld Heathrow is dit najaar een dergelijk systeem in gebruik genomen. Volgens Willems heeft ook de Universiteit Twente plannen om deze vorm van transport in te voeren.

Milieuvriendelijk

Er zitten grote voordelen aan Ultra PRT, zegt de wethouder. Zo is het uitermate milieuvriendelijk en kost het weinig ruimte. ‘Je zou 'm zo op de middenberm van de Claudius Prinsenlaan kunnen aanleggen’, zegt Willems in de krant.

De monorail zou ook de drukte in de reguliere bussen naar Avans moeten verminderen. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?