Terug naar overzicht

Onderzoek naar asbest op Lovensdijkstraat

Dat er asbest gevonden gaat worden, staat vast volgens Arnaud Opdam, adjunct-directeur van de Diensteenheid voor ICT en Facilitaire diensten: ‘Toen deze gebouwen werden gebouwd, was asbest namelijk een gangbaar bouwmateriaal. In 2010 werden de buitengevels geschilderd en hebben we ook enkele asbesthoudende platen aangetroffen en verwijderd.’

Niet onveilig

Opdam wil benadrukken dat er desondanks de afgelopen jaren geen sprake was van een onveilige situatie: ‘De gebruikte asbest heeft altijd verborgen gezeten. Het kwam niet vrij in de lucht voor en leverde dus geen gevaar op voor de gezondheid. Op basis van het huidige onderzoek zal  besloten worden hoe en wanneer dit asbest verwijderd wordt.’

Ook bij de verwijdering van het asbest staat de veiligheid van medewerkers en studenten voorop. Opdam: ‘Mocht uit het onderzoek blijken dat er asbest moet worden verwijderd, dan zullen de werkzaamheden bijvoorbeeld in de weekenden of vakanties plaatsvinden. Om dezelfde redenen vindt het onderzoek naar de aanwezigheid van asbest deze week plaats in de avonden.’ [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?