Terug naar overzicht

Oog in oog met Ecuadoreaanse hooligans

‘Een paar weken terug had ik bijna een ijzeren staaf tussen mijn ogen’, vertelt Luuk van Buuren over een van zijn avonturen. ‘Sinds ik hier stage loop, zit ik regelmatig op de tribune bij voetbalclub Liga. Een paar minuten voor aanvang van de derby van het jaar werd ik door de taxi afgezet tussen supporters van stadsgenoot Deportivo Quito. Ik kon de horde Ecuadoreaanse hooligans maar net voorblijven.’

Complete leek

Dat laatste vertelt hij met een glimlach, het bevalt de Bossche student Commerciële Economie namelijk goed in Quito. In de hoofdstad van Ecuador loopt hij stage bij QualisA, een bedrijf dat handelt in rozen. Daar ligt overigens niet zijn expertise geeft hij toe: ‘Ik ben een complete leek in de bloemenbranche, maar daarvoor hebben ze mij ook niet hierheen gehaald. Op het gebied van marketing gebeurde hier veel te weinig.’

In de afgelopen vijf maanden deed Luuk onder andere marktonderzoek voor de webshop van het bedrijf en hield hij zich bezig met een grootschalige marketingactie in de Verenigde Staten. Het betekent flink aanpoten: ‘Gemiddeld maak ik  meer dan negen uur per dag. En dan heb je eens in de zoveel tijd ook nog de zogenoemde farm dag, een dag waarop iedereen de klok rond werkt.’

Klaverjassen

Na vijf maanden stage voelt hij zich als een vis in het water in Quito. Hij maakt inmiddels deel uit van een select vaderlands gezelschap dat zich geruisloos door de Zuid-Amerikaanse metropool beweegt: ‘Sinds ik een Nederlandse pokeravond op mijn naam heb geschreven, schuif ik iedere vrijdag aan voor een potje klaverjassen met enkele landgenoten.’

Voor de rest  is het uitgaansleven onmogelijk te vergelijken met Nederland. Luuk: ‘Je hebt hier vooral rokerige bubblingclubs, met een en al reggaetón-beats en stroboscoopverlichting. Er hangt bovendien geregeld een latina aan je westerse lip. En als je dan met je van DUO geleende geld een fles champagne bestelt, ben je helemaal de koning van de nacht, haha.’ [LvB/CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?