Terug naar overzicht

Opbrengst voor Thailand valt tegen

Sinds begin november proberen de twee medewerkers geld op te halen voor de Thaise bevolking, maar de opbrengst valt tot dusver tegen. Ze verkopen daarom ook zelfgemaakte Thaise loempia’s.

Gevlucht uit Bangkok

De twee Avansmedewerkers zijn afkomstig uit Thailand. Viburanavong woont nu tien jaar in Nederland maar haar familieleden wonen nog in Bangkok. ‘Mijn familie is gevlucht uit het ouderlijk huis in de stad naar mijn tante die op het platteland woont, daar is het veilig.’

Viburanavong vraagt zich af wanneer haar familie weer naar huis kan. ‘Dat kan nog wel eens een maand duren. En dan is het nog steeds gevaarlijk: er is veel schade aan gebouwen en door het hoogstaande water vrees ik ook voor slangen en dodelijke ziektes.’

Inzamelactie

Dit geldt niet alleen voor de familie van Viburanavong, maar voor een groot deel van de Thaise bevolking. De inzamelbox staat nog de gehele maand november op de balie van Xplora aan de Hogeschoollaan. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis in Thailand. [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?