Terug naar overzicht

Oud-minister schenkt boeken aan JHS

De dozen bevatten Ballins’ collectie Nederlandse jurisprudentie. Na zijn vertrek als minister van Justitie uit Den Haag, vorig jaar, moesten ook al zijn boeken van zijn werkkamer daar naar zijn woonplaats Tilburg worden verhuisd. Maar Ballin heeft niet genoeg plek in zijn woning. De oud-minister schenkt de collectie daarom aan de JHS.

Collectie van vader

‘Het gaat me wel aan het hart. Het betreft ook een deel van de collectie van mijn vader, die hoogleraar recht was aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn collectie Nederlandse jurisprudentie dateert van 1950. Ik heb dat aangevuld tot nu en heb de jaren 1944 tot 1949 aangekocht’, aldus Hirsch Ballin in Brabants Dagblad.

De 'Hirsch Ballin Collectie' krijgt een speciale plaats in de collegezaal van de JHS in Tilburg. [AR]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?