Terug naar overzicht

Oud-student wint National Geographic Fotowedstrijd

Duurzame wereld

De uitreiking van de National Geographic Fotowedstrijd heeft plaats gevonden op 25 oktober in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. Van de ruim 22.000 inzendingen uit Nederland en België heeft oud-student Grafische Vormgeving Eveline van Elk heeft de juryprijs gewonnen in de categorie ‘Duurzame Wereld’. De foto wordt gepubliceerd in het novembernummer van de Nederlandstalige editie van de National Geographic.

De foto is gemaakt tijdens de Boomplantdag in Boven-Leeuwen. ‘Het licht op die dag was erg mooi en daar heb ik mee gespeeld’, vertelt Van Elk. ‘En ik heb het moment afgewacht dat de kinderen begonnen te graven met deze foto als resultaat!’

Unanieme jury

De jury heeft unaniem gekozen voor de foto van Van Elk omdat hij technisch heel goed in elkaar zit. Ook wordt het belang van een duurzame wereld voor volgende generaties symbolisch goed weergeven. ‘Ik heb de afgelopen jaren altijd met bewondering naar de prijswinnaars van de National Geographic Fotowedstrijd gekeken, maar ik heb nooit durven dromen dat ik ooit deze prijs zou gaan winnen’, zegt de dolblije fotografe. [HS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?