Terug naar overzicht

Pabo-student laat snor staan

Jordy, student aan de Pabo in Breda, doet vooral mee omdat hij zich wil inzetten voor de strijd tegen kanker in het algemeen. ‘In mijn naaste omgeving is een aantal mensen overleden aan kanker. Als ik op deze manier de strijd tegen kanker kan ondersteunen én andere mensen kan helpen om te voorkomen dat zij een dierbare kwijtraken, dan is dit een initiatiefwaar ik graag aan mee wil doen.’

Chiel Montagne

Tot 30 november blijft de snor van Jordy staan. Zijn einddoel is een snor zoals die van Chiel Montagne. Vandaag, 4 november, heeft hij al 218 euro opgehaald. Hij staat daarmee op een 28ste plaats in Nederland. Wie Jordy wil steunen, kan een donatie doen via zijn profiel op de Movember-site. Op zijn profiel uploadt hij dagelijks een foto van zijn snor.

Australië

De snorren van Movember verschenen voor het eerst in 2003 in Australië. Inmiddels is het initiatief ook opgepikt in Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika, Finland, Nederland, België, Denemarken, Noorwegen en de Tsjechische Republiek.

Mannen (Mo Bros genoemd) melden zich op 1 november met een gladgeschoren gezicht aan op de site. De hele maand laten zij hun snor groeien en halen daarmee geld op. De inzamelingsactie wordt beëindigd met een groot feest. In Breda is dat in cultuurcafé De Wasserette. [SW]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?