Terug naar overzicht

Papier in wetbundel, tentamen ongeldig?

Waarschuwingen

De student geeft tijdens de zitting aan dat ze heel goed weet dat er tijdens het tentamen geen enkel papier mag zitten in de wetbundel die gebruikt mag worden: ‘We worden hier meerdere malen voor gewaarschuwd, in de les en zelfs voor het tentamen begint.’

Toch is er een papier blijven zitten toen de student aan haar tentamen is begonnen, ze geeft aan dat ze zich hier niet bewust van was. ‘Ik heb dit vooraf nog gecontroleerd maar ik had weinig tijd en ik ben blijkbaar niet zorgvuldig genoeg geweest’, zegt ze. ‘Maar ik heb ontzettend veel geleerd voor dit tentamen en heb niet moedwillig gehandeld.’

De examencommissie verwijt de student deze nalatigheid. De student moet zelf goed controleren of de bundel geen papieren meer bevat, de surveillant doet dit nogmaals om fraude te voorkomen. De student reageert: ‘Ik weet niet eens wat er op het papier stond.’

Relevantie

Een betrokken docent van de opleiding het betreffende document bekeken, en geconstateerd dat dit direct betrekking had op het tentamen. Met als gevolg dat het tentamen ongeldig is verklaard.

Het College van Beroep zou graag de relevantie van het papier willen onderzoeken en de student mogelijkheid geven om hierop te reageren. Daarom doet het College van Beroep nu nog geen uitspraak. Naar verwachting wordt het betreffende papier zo snel mogelijk verstuurd en volgt de uitspraak volgende week. [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?