Terug naar overzicht

Ruil je studieboeken tegen een mok!

Terwijl Sinterklaas al over de vaderlandse daken galoppeert, zouden we voor de verandering even stil moeten staan bij wat we allemaal kopen. Buy Nothing Day is een protest tegen de Westerse overconsumptie en alle negatieve gevolgen daarvan. ‘Dat maatschappelijke bewustzijn willen we ook bij onze studenten creëren’, legt initiatiefnemer en docent Femke Gijsbers uit.

Geen rommelmarkt

In plaats van geld over de balk smijten, blijft de portemonnee tijdens de beurs dicht. Gijsbers: ‘Ik hoop wel dat mensen met bijzondere dingen komen, dan is het ook leuk om te ruilen. Het is ook weer niet de bedoeling dat het een soort rommelmarkt wordt. Misschien dat ouderejaarsstudenten bijvoorbeeld hun oude studieboeken willen ruilen tegen een mok.’

Designvaasje

Zelf heeft Gijsbers ook even rondgescharreld op zolder: ‘Ik heb nog een heel mooi designvaasje, een blouse en een aantal boeken. Dus als je nog een leuk Sinterklaascadeau voor je schoonmoeder zoekt, moet je even binnenwippen.’

De ruilbeurs van CMV vindt donderdag 24 november plaats in lokaal F008 en begint om 16.00 uur. Alle studenten en medewerkers van Avans zijn welkom. [CT]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?