Terug naar overzicht

Stoomcursus over Jezus en co

Wie is Jezus? Hoe moet ik de bijbel lezen? En waarom zou ik bidden? Tijdens de zeven thema-avonden krijgen alle deelnemers een stoomcursus Christendom. De cursus werd ooit ontwikkeld in Engeland. Inmiddels hebben vier miljoen mensen, verspreid over de hele wereld, de Alpha-cursus gevolgd. Overigens lieten ook veel niet-christenen zich bijpraten over Jezus en co.

Avondmaal

De cursus wordt morgen in Breda afgetrapt met een kennismakingsavond. Tijdens de daaropvolgende zeven donderdagen start elke bijeenkomst met een gezamenlijk avondmaal. Daarna komt niet alleen het christelijk geloof te sprake, maar buigen de deelnemers zich ook over vragen als: Waarom leef ik? en Waarom bestaat er zoveel ellende op deze wereld? De cursus eindigt op 22 december. Vlak voor Kerstmis, dus precies op tijd om de geboorte van Jezus te herdenken.

De cursus begint om 18.30 uur. Deelnemers dragen iedere cursusavond drie euro bij aan het diner, het volgen van de cursus is verder gratis. Zelfs als je slechts enkele avonden aanwezig kunt zijn, ben je welkom. Aanmelden kan via student@alphabreda.nl. Meer info over de cursus vind je hier. [CT]

 

Bear Grylls en christelijk geloof

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?