Terug naar overzicht

Studenten bewonderen Indiase bouwwerken

Begin november bezochten zij het Aziatische land. De studenten mochten zelf kiezen naar welk land hun studiereis zou moeten gaan. ‘Dit is onze enige studiereis, dus we wilden een zo goed mogelijke keuze maken’, vertelt student en voorzitter van de studiereiscommissie Alvaro Laanen Baca. ‘Japan? Brazilië? New York? Er zijn zoveel plekken met mooie gebouwen in de wereld. Het werd uiteindelijk India.’

Bedelaars

Tien dagen lang dompelden de Bouwkundestudenten zich onder in de indrukwekkende architectuur en cultuur van het land, maar ze kwamen ook in aanraking met armoede en viezigheid. Alvaro: ‘We zagen gehandicapte bedelaars op elke hoek van de straat, puinhopen met afval zijn heel gewoon en het verkeer leek soms wel een slagveld.’

Vanuit het startpunt Delhi reisden de studenten door naar India’s eerste moderne stad: Chandigarh, ontworpen door architect Le Corbusier. ‘Daar was een lezing voor ons georganiseerd op het College of Architecture en daar leerden wij uitgebreid hoe de stad opgebouwd is en wat er in de toekomst te wachten staat’, vertelt Alvaro enthousiast.

Kamasutra

De wereldberoemde Taj Mahal in Agra mocht natuurlijk ook niet ontbreken tijdens deze studiereis. De Bouwkundestudenten eindigden tenslotte in de stad Khajuraho, die vooral bekend is vanwege de vele tempels met afbeeldingen en beeldhouwwerken uit de Kamasutra. Alvaro: ‘Het vakmanschap, de details, het materiaalgebruik: fantastisch. Heel bijzonder om te bedenken dat die bouwwerken duizend jaar geleden gemaakt zijn.’ [LJ]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?