Terug naar overzicht

Tilburgse stadsmensa uitgesteld

Miljoeneninvestering

De universiteit ziet af van de aankoop van het Duvelhok, de oude fabriekshal gelegen aan de St. Josephstraat. Het geplande studentencentrum zou voor de universiteit een te grote kostenpost zijn.  ‘Op basis van de huidige inzichten zou – bij maximale haalbare omzet per jaar -een half miljoen euro verlies worden geleden op exploitatie. De universiteit kan zich deze grote investering en het exploitatieverlies niet meer veroorloven’, meldt Univers Online.

  
Tilburg Studentenstad 

Peter van Gool, student Bestuurskunde aan Avans en raadslid voor D66 in Tilburg, meent dat het voor de gemeente toch onverminderd ambitie moet blijven om studenten naar de binnenstad te trekken en roept het college van burgemeester en wethouders op om te zoeken naar andere mogelijkheden. ‘Erg jammer dat deze locatie niet doorgaat, een studentencentrum had hier prima gepast.’

 

Volgens Van Gool is er nog wel ambitie bij de universiteit om een mensa te realiseren. ‘Als er een goedkoper pand wordt gevonden met een goedkopere exploitatie zou dat een oplossing zijn. Denk aan de Spoorzone op lange termijn of aan een van de vele leegstaande panden in Tilburg op korte termijn.’ [SD]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?