Terug naar overzicht

Toneelgroep Avans wint prijs

Winst was onverwacht

Afgelopen zondag heeft Theater Complex de eerste BN De Stem Toneelprijs in de wacht gesleept met hun stuk ‘Paradepaardjes’. ‘Ik vind het fantastisch dat we gewonnen hebben’, zegt vierdejaarsstudent Ruimtelijke Communicatie Maarten Kulk, zelf één van de acteurs. ‘Maar het was een complete verrassing. Toen we de voorstelling voor de tweede keer gespeeld hadden, hoorden we ineens dat er juryleden van BN DeStem in het publiek hadden gezeten. Zij vonden het stuk zo goed dat we genomineerd werden voor de Toneelprijs.’

'Waardige winnaar'

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 300 euro en een trofee. Theatercomplex wil het geld gaan investeren in de toneelgroep zelf. ‘Rond mei dit jaar willen we weer een stuk gaan spelen en daar hebben we het geld hard voor nodig’, zegt Kulk. ‘Maar we willen eigenlijk ook iets doen voor de regisseuse Susy Lapien. Aan haar enthousiasme hebben we heel veel te danken.’

Afgelopen seizoen werd de BN DeStem Toneelprijs ingesteld door het Amateurtoneeloverleg Breda (AtoB) en BN DeStem. De jury die moet beoordelen wie de winnaar is, bestaat uit de AtoB-voorzitter en de toneelrecensenten van de Bredase krant. In totaal deden veertien toneelverenigingen mee aan de wedstrijd. De jury vond Theatercomplex een ‘waardige winnaar’. [HS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?