Terug naar overzicht

Wijnglazen hoeven nooit meer om te vallen

In het tweede jaar van Small Business & Retail Management (SBRM) zijn er een aantal mini-ondernemingen opgericht door studenten. Afgelopen kwartaal hebben al deze mini-ondernemingen meegedaan aan de competitie New Venture Brabant. Twee ondernemingen van Avans kwamen bij de beste tien terecht en mochten mee doen met de finale. Uiteindelijk haalde Stabilis een plaatsje bij de beste drie.

Omgekeerd wijnrek

‘We zijn positief de finale ingegaan’, zegt mede-oprichter van Stabilis Dieuwertje Vorstenbosch. ‘Bij de beste tien zaten zeven bedrijfjes die een dienst aanboden die eigenlijk niet erg vernieuwend is. Wij kwamen echt met een nog niet bestaand product. We hebben een speciaal dienblad ontwikkeld voor wijnglazen, hij zit zo in elkaar dat die niet meer om kunnen vallen. Je kunt het eigenlijk vergelijken met zo’n wijnrek waar je de glazen op zijn kop in hangt, maar dan andersom en in de vorm van een rechthoekig dienblad.’

Toen de groep het product moest presenteren voor de jury kregen de studenten alleen maar tips, geen kritische vragen en opmerkingen. ‘Dat was natuurlijk al een goed teken. We dachten al wel dat we een grote kans maakten. En inderdaad, we zijn derde geworden.’ Stabilis heeft een cheque van 250 euro gewonnen. [HS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?