Terug naar overzicht

Zuipen en zeilen in Race of the Classics

De Race of the Classics is het grootste en belangrijkste studentenzeilevenement van Nederland, waarbij teams van verschillende universiteiten en hogescholen een wedstrijd varen op klassieke zeilschepen. De schepen varen maandag 2 april 2012 vanuit de Rotterdamse Veerhaven richting een Nederlandse of Belgische haven. Van daaruit zal het tweede etappe naar het vaste land van Engeland ingezet worden, om daarna het derde en laatste etappe naar IJmuiden te zeilen.

Bemanning zuipt mee

Team Avans wordt altijd samengesteld door de Tilburgse studentenvereniging Totus. ‘Het team voor komend jaar is nog niet helemaal compleet, maar we hopen op achttien studenten’, zegt Jeffrey Werner, tweedejaarsstudent Bouwtechnische Bedrijfskunde en bestuurslid van Totus. ‘Dan kunnen we namelijk dezelfde boot huren als de voorgaande paar jaar. Die bemanning kent ons al. Ze leggen ons het zeilen altijd uit, maar ze zuipen net zo hard mee.’

S.V. Totus kan nog niet beginnen met de voorbereidingen omdat het team nog niet compleet is. ‘Ongeveer de helft van het team is nu compleet’, vertelt Jeffrey. ‘Tenminste, dat ligt er natuurlijk aan welke boot we gaan huren.’ Iedereen die studeert aan Avans in Tilburg mag meedoen. ‘Ik heb nog nooit eerder meegedaan, maar het schijnt altijd heel gezellig te zijn. Ik heb er zin in!’ [HS]

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?